8 tips för varma vandringar

 

Det råder ingen tvekan om att inget kan förstöra en härlig vandring i skogen så mycket som kyla. Att klä sig rätt när man ger sig ut på en vandring i skogen är avgörande för att få en bra upplevelse. Heat Experience har därför skapat en praktisk guide om hur man klär sig lämpligt när man ger sig ut i kylan, utan att behöva byta kläder hela tiden. Med vår guide behöver du inte oroa dig för att frysa på din vandring. Vi visar dig hur du klär dig varmt och rätt, och det bästa är - det behöver inte nödvändigtvis innebära att du använder batteridrivna uppvärmda kläder, även om få saker slår lyxen att kunna reglera värmen i dina plagg istället för att ständigt ta på och av lager under hela turen.

8 tips för att hålla dig varm och bekväm under kalla utomhusaktiviteter:

1. Ull innerst

Klä dig i flera lager kläder och se till att ha ull som det innersta lagret. Ull är ett utmärkt material för att hålla värmen och reglera fukt.

2. Vind- och vattentätt ytterskikt

Över ullen bör du ha tekniska plagg som skyddar mot väder och vind och/eller våra produkter som genererar värme. Det är viktigt att välja kläder som ventilerar ut överskottsvärme och fukt. Hitta din favorit bland våra ytterjackor, västar och fleecejackor med batteridriven värme.

3. Bär hatt

Bär alltid en mössa för att skydda huvudet mot kyla. Mycket värme kan gå förlorad genom huvudet.

4. Håll händerna varma

Vantar är att föredra framför handskar när det är extra kallt. Välj batteridrivna handskar eller vantar om du vill ha extra värme och komfort.

Kolla in vårt urval av handskar och vantar med batteridriven värme, så att du slipper frysa om fingrarna.

5. Packa lätt

Om du ska ut och resa bör du undvika att packa för tungt.
En tung ryggsäck kan vara både ansträngande och få dig att svettas. Packa lätt och ta bara med det du verkligen behöver.

6. Håll dig varm under rasterna

Kom ihåg att det är när du sitter stilla eller tar pauser som du är mest känslig för kyla.

Använd batteridrivna värmeprodukter som sittdynor eller värmevästar för att hålla värmen och torka eventuell fukt när du inte rör dig.

7. Ät bra

Se till att äta innan du ger dig ut på en resa. Kroppen behöver energi för att generera värme, så ät mellanmål eller en medhavd matsäck som är anpassad till aktiviteten och hur länge du kommer att vara ute.

8. Håll dig varm på fötterna

Välj bra skor som har plats för ullstrumpor och värmesulor. Heated insoles kan hjälpa dig att hålla fötterna varma. Ett gammalt knep är att använda brödpåsar i kängorna för extra isolering, men moderna värmesulor eller värmesockor är bekvämare och mer effektiva.

Strumpor och innersulor med batteridriven värme hjälper dig att hålla dig varm på fötterna.

Genom att följa dessa tips kan du njuta av resor och utomhusupplevelser även när det är kallt, och hålla dig varm och bekväm längs vägen.